El diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, ha denunciat "pressions" contra el seu grup parlamentari pel seu vot a la investidura de Pedro Sánchez, que ja va anunciar que seria un 'sí'.

En el seu discurs al debat, que ha estat aplaudit llargament per bancada socialista i d'Unides Podem, Guitarte ha condemnat la "pressió immensa" rebuda els últims dies. "El nostre futur el decidirem nosaltres", ha assegurat en començar la intervenció. Tot seguit ha denunciat la pressió rebuda a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació i l'aparició de pintades a diversos pobles de Terol.

Guitarte s'ha mostrat també escandalitzat pel to del debat en algunes de les intervencions que ha sentit en l'arrancada del debat d'investidura. "Som gent normal, i de carrer, i he de reconèixer que aquest matí m'he sentit avergonyit per la duresa dialèctica que he escoltat aquí", ha indicat.

Terol Existeix, que té representació per primer cop al Congrés, també ha anunciat que facilitarà la investidura per "responsabilitat institucional i per evitar unes terceres eleccions". Ha defensat "deixar de banda la ideologia" per a posar-se "a treballar en comú" contra "l'oblit" de la seva provincia, que ha definit com a part de "l'Espanya buida"