La candidata d'Adelante Andalucía a la Presidència de la Junta, Teresa Rodríguez, ha acusat a Susana Díaz d'haver entrat Vox a la campanya. En una piulada, la candidata ha enviat un missatge directe a Díaz: "No ens posis al teu bloc perquè portes tres anys i mig alimentant a la dreta taronja i blava i has posat a Vox en campanya".

A més, Rodriguez ha fet una crida a recuperar el "sentit comú del 15-M" per complir el "repte històric" que es marca des de demà el partit: "parar i fer-li front a l'extrema dreta".

Adelante Andalucía ha obtingut finalment 17 escons, davant els 20 que van aconseguir Podemos (15) i IU (5) per separat en les eleccions de 2015. Tanmateix, la candidata li ha tret importància: "El que més ens preocupa no és els tres diputats menys, sinó el que li passarà a Andalusia", ha dit. "Aquesta no té que ser la nit de les passions, ha de ser la nit de les reflexions", ha remarcat Rodríguez.

D'aquesta manera, la candidata ha explicat que la feina que ara té per davant el partit és "parar a la dreta a les institucions i al carrer i denunciar amb claredat cada seguidisme que hi hagi dels que es diuen de la dreta formal, de la dreta de l'Estat, dels discursos de l'extrema derecha". "Palante, que ens queda molta feina", ha conclòs.