La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, s'ha perfilat com "un actiu important" del Govern i del PSOE de cara a les eleccions europees del 9 de juny, i ha obert la porta a ser comissària al pròxim Executiu europeu. "En aquesta campanya em veig com un actiu important del meu govern i del meu partit", ha afirmat en unes declaracions abans de participar en el Fòrum de Cohesió celebrat a Brussel·les, recollides per Europa Press. 

"Si acabo sent jo la persona que té la sort de poder desenvolupar aquestes coses, ho faré encantada de la vida. I si és una altra persona, ajudaré la persona que hi sigui", ha dit obrint la porta a ser la pròxima responsable comunitària d'Energia. Tot i això, ha acabat resumint: "En un lloc o en un altre estaré molt contenta". 

La ministra de Transició Ecològica ha parlat sobre la política climàtica europea i ha assenyalat que cal "consolidar" l'agenda verda iniciada durant el mandat d'Ursula von der Leyen, amb qui "s'ha avançat molt en la direcció correcta", però es tracten temes que "no es resolen en quatre anys, en cinc anys, ni en deu anys". Tenint en compte com l'agenda de seguretat i defensa està marcant les polítiques europees darrerament, Ribera ha apuntat que les pròximes eleccions haurà de dirimir  "quin projecte comú" es vol construir, el qual no ha de versar només sobre "com es defensa Europa o com Europa mostra les seves pors". 

Espanya i els objectius climàtics

Ribera fa dies que remarca com dins el marc de la Unió Europea Espanya compleix amb els estàndards en la lluita del canvi climàtic. Són declaracions que la ministra va fer en el marc de la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que va sentenciar a Suïssa per no implementar prous polítiques contra el canvi climàtic. "Això significa que tinguem tot fet? No, significa que és una gran oportunitat per construir país per posar en funcionament totes les relacions entre sectors públics i sector privat de manera que siguem capaços de dinamitzar i reorientar tot el nostre model", va assenyalar. 

Preguntada sobre si a Espanya podria passar una cosa semblant, Ribera va assegurar que el Govern pretén complir amb les obligacions assumides internacionalment "i en la mesura que sigui possible fins i tot sobrecomplir, anar a més". A més, va indicar que entre el "més representatiu" de la sentència també cal parar atenció als col·lectius més vulnerables i completar tota la tramitació i tot el dret de defensa de recursos davant dels tribunals nacionals abans d'acudir al TEDH.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!