El cap de llista de Vox a les eleccions europees, Jorge Buxadé, va mantenir una tèrbola relació amb l'ajuntament de Badalona durant el mandat de Xavier García Albiol com a alcalde, per la qual la seva empresa va facturar 110.000 euros al consistori a través d'una fundació opaca.

Segons publica eldiario.es, el despatx d'advocats de Jorge Buxadé, va cobrar per treballs mensuals per a la fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet durant bona part del mandat del polític del Partit Popular com a alcalde.

En concret, i sempre segons el mitjà citat, el bufet va facturar 109.696 euros per feines d'assessoria tècnica i minutes d'una fundació esportiva que la Fiscalia va considerar que actuava sense els deguts controls econòmics.

La fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet va ser constituïda per l'ajuntament i el Club Joventut i el despatx de Buxadé va començar a facturar pels seus treballs el 2012, al poc d'arribar Albiol a l'alcaldia, i es va allargar durant un any i mig en forma d'externalització de serveis fins que el 2014 es va intensificar la col·laboració una vegada el patronat de la fundació, presidit pel mateix Albiol, va nomenar Buxadé com a secretari de l'entitat malgrat no ser membre del patronat.

Segons documentació revelada pel mitjà citat, Buxadé va treure un rendiment econòmic de forma estable durant el temps que Albiol va controlar les finances de l'ajuntament.

De fet, la fundació va cridar l'atenció de la Fiscalia de Barcelona a la tardor de 2017, després de detectar l'absència de controls en la fiscalització dels diners públics que el consistori invertia en la fundació i el fiscal d'urbanisme va arribar a proposar una investigació sobre l'a llavors exalcalde Albiol, però la cap de la Fiscalia de Barcelona, Ana María Magaldi, va preferir arxivar el cas.