El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha qualificat de "gravíssim" el que està passant a Catalunya, i ha assenyalat que Pedro Sánchez "és el millor advocat de Puigdemont contra el jutge Pablo Llarena. Per això, el PP promourà accions a les Corts i al carrer per defensar els jutges".

El número dos del PP ha fet aquestes declaracions en un acte del partit celebrat a Múrcia. Ha criticat durament Pedro Sánchez per permetre que Quim Torra entrés al Palau de la Moncloa amb un llaç groc, un llaç que és insult a la nostra Constitució i les nostres lleis".

"Catalunya no és seva, si volen anar-se'n els independentistes que se'n vagin, però Catalunya es queda perquè també és la nostra pròpia terra", ha dit. Ha afegit que si Casado hagués estat el president del govern espanyol, "Torra no hagués entrat a Moncloa".

Les "urgències"

El secretari general del PP ha criticat les "urgències" de Pedro Sánchez en algunes de les seves decisions. Així, ha assenyalat que "desenterrar algú que porta mort 40 anys o renovar els òrgans de direcció de RTVE és urgent, però abordar la reforma del finançament autonòmic no".

El dirigent popular ha subratllat que "ara és pres dels qui odien Espanya". "El senyor Torra, Bildu o Rufián faran alguna cosa per la Regió de Múrcia? Doncs aquests són els socis del PSOE murcià", ha reblat.