ERC-CUP-PSC. Aquest és el pacte a tres bandes que ha aconseguit que després de 32 anys de govern convergent Sant Cugat del Vallès estigui governada per una coalició d’esquerres. Mireia Ingla, que es presentava per tercera vegada a les eleccions, serà la nova batlle amb el suport de la CUP i el PSC.

El ple d’investidura ha arrencat puntual a les 12h i els crits entre els assistents han retronat des del moment en què la mesa d’edat ha donat per inaugurada la sessió. 

“155” i “3%” són els dos lemes que els assistents han cridat des del primer moment. Els detractors del pacte d’esquerres acusaven la nova alcaldessa de pactar amb el 155 (PSC), i els favorables a Mireia Ingla recordaven a Junts per Catalunya, amb l’exalcaldessa Carmela Fortuny al capdavant, el cas del 3%.

Alguns, fins i tot, han vingut equipats amb estelades i cartells amb el lema “pacte de la vergonya” i “pels presos polítics i exiliats cap pacte amb el 155”.  Són els mateixos que quan un regidor de Cs, Aldo Ciprián, ha elevat una queixa a la Mesa d’edat en castellà l’han xiulat i escridassat durant uns minuts.

El ple ha estat lent, i quan ha arribat el moment de jurar o prometre el càrrec, Mireia Ingla ha dit el següent: “Ho primeto per imperatiu legal i em comprometo a treballar per fer de Sant Cugat una ciutat socialment més justa fins la republica catalana, i per posar fi a la repressió política”. Gran part el públic s’ha posat dempeus i l’ha aplaudit al crit d’”alcaldessa”, altres han cridat, a ple pulmó,  ”Fora!”.

Finalment, ha arribat el moment de la votació i Mireia Ingla ha esdevingut alcaldessa. El recompte de vots ha quedat de la següent manera: 13 vots per Mireia Ingla, 9 per a Carmela Fortuny i 3 per a Aldo Ciprián.