Meridiana Resisteix ha aconseguit tallar l'avinguda Meridiana per 126a nit consecutiva després que una concentració ultra provés d'impedir-ho aquest diumenge. 

Després de quatre hores de tensió per l'encarament aquest diumenge de grups antagònics dels CDR i d'ultradreta centenars d'antifeixistes han tallat l'artèria barcelonina com a protesta a la sentència al procés. 

A primera hora de la tarda el grup ultra havia ocupat el tram on protesten cada vespre els independentistes des del 14 d'octubre de l'any passat.

La plataforma Cataluña por España -que agrupa organitzacions com Somatemps, Federación de Plataformas por la Hispanidad, Legión Urbana Barcelona o el Timbaler del Bruc- havia convocat a les 16h a la confluència de la Meridiana amb el passeig Fabra i Puig, davant l'estació de tren, Metro i autobús.

També estava prevista la convocatòria dels antifeixistes, que han aparegut al mateix punt amb una pancarta on s'hi podia llegir "No passaran".

pancarta no passaran tall meridiana - marta lasalas

L'objectiu fracassat del grup d'extrema dreta era evitar que aquest vespre es faci l'habitual tall per reivindicar la llibertat dels presos polítics i contra la repressió. Duen banderes constitucionalistes i de la Falange, entre altra simbologia franquista i en les seves proclames han destacat càntics per a la unitat i l'himne d'Espanya.

Algunes de els consignes que s'han cridat, per la banda independentista -encapçalada pel col·lectiu independentista Meridiana Resisteix- ha estat 'Llibertat presos', 'ni oblit ni perdó', o 'fora feixistes dels nostres barris'. Cap a quarts de vuit del vespre, els ultres han marxat. 

El Jaume, un dels veïns de la Meridiana que s'ha manifestat, ha dit que "el missatge" que volen donar avui és "que no passaran" i ha assegurat que "portem 80 anys de dictadura franquista".

La zona ha estat acordonada per agents i desenes furgonetes d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, que ja s'havien desplaçat al punt de convocatòria per mantenir els grups antagònics separats. Els antiavalots han encapsulat el grup d'antifeixistes, que han sumat centenars de de manifestants

antiavalots manifestacio meridiana