Vox torna a generar tensió. La formació d'ultradreta s'ha presentat avui a Mataró, on ha plantat una carpa en el marc d'una campanya que està portant el partit arreu del territori català. En aquesta ocasió, l'escenari ha estat la plaça Illa Cristina, als afores del municipi, on els ultres han decidit col·locar-hi una carpa amb la intenció d'interaccionar amb els veïns. Però, per contra, s'han trobat amb desenes de persones que han optat per plantar-hi cara. Els manifestants han envoltat la carpa, des d'on els han etzibat crits i han fet soroll per mostrar el seu descontentament amb la presència de la ultradreta. Ara bé, quan han intentat apropar-s'hi, l'ampli desplegament dels Mossos d'Esquadra ho ha evitat amb càrregues, moment en el qual s'han viscut alguns escenes de tensió.

A l'acte de Vox s'han vist algunes de les principals cares del partit. Així, hi havia el líder de la ultradreta a Catalunya, Ignacio Garriga, com també els diputats Juan GarrigaAlberto Tarradas i Mónica Lora. La intenció del grup era oferir declaracions als mitjans a les 17.45 hores, encara que la situació tensa ho ha dificultat. Finalment, els mateixos han marxat del lloc amb cotxe, sent abans escoltats per la policia.

El Sindicat de l'Habitatge de Mataró ha narrat els fets a través del seu compte de Twitter, i s'ha mostrat indignat amb l'actuació de la policia catalana. "Sembla que els de Vox tenen por i han vingut acompanyats de sis furgons de l'ARRO", han ironitzat. En aquesta línia, han criticat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per anar "com sempre de la mà dels poderosos". També han recriminat la campanya de la ultradreta que porta per nom 'Barrios Seguros'. Així, han respost: "Demostrem un cop més que seguretat és sinònim d'organitzar-se!".

Autobús punxat

La campanya de Vox va començar ja fa un mes, però va fer-ho amb un fracàs estrepitós. El 19 de gener, el partit havia de presentar a prop de l'entrada del Parlament un autobús dissenyat per la ultradreta en el marc de la campanya 'Barrios seguros', consistent en identificar els llocs de Catalunya on hi ha "inseguretat". Precisament, aquest concepte el vinculen repetidament amb persones migrants, drogues i ocupacions. Però tot i l'esforç, Vox no va poder presentar finalment el vehicle, i és que es va punxar la roda abans d'arribar al Parc de la Ciutadella, segon van informar fonts del partit.