'Que et voti Tito Berni'. Aquest és el lema que les Noves Generacions del Partit Popular han mostrat durant la manifestació del 8 de març a Madrid. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, aquest dimecres centenars de milers de persones han omplert els carrers de la capital espanyola, on s'han convocat diferents mobilitzacions i actes al llarg del dia. Una de les grans manifestacions, convocada per la Comissió 8M, ha arrencat a les 19.00 hores des de la Plaça Neptú, en la qual també s'han sumat les joventuts del PP. Amb un missatge en referència a l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, conegut com a Tito Berni, implicat en el cas Mediador, han provocat tensió entre els manifestants. 


La mobilització feminista ha transcorregut amb normalitat, fins que a l'altura del Paseo del Prado de Madrid, han aparegut una vintena de joves de les Noves Generacions del PP que, amb una pancarta, s'han col·locat a pocs metres de la capçalera on es trobaven les ministres del PSOE. El cartell, dirigit al president Pedro Sánchez, contenia l'eslògan 'Que te vote Tito Berni' i també portava el logotip del PSOE sota la silueta d'una dona. La presència de membres d'aquesta organització juvenil ha generat caos entre les manifestants del moviment feminista que acompanyaven les dirigents socialistes presents en la protesta. De fet, s'ha arribat a formar una cadena humana per invisibilitzar la pancarta. Amb crits creuats, les Noves Generacions del PP han increpat les socialistes, exclamant consignes com 'Fora PSOE', 'No deixeu sortir violadors als carrers', 'Ser dona no és un consentiment' o 'Corruptes, violadors, alliberen violadors'. La resta d'assistents han respost amb clams com 'Fora feixistes' i també 'A Colón', a la vegada que s'han vist cops i empentes per intentar-los fer fora. 

El president de l'organització juvenil del PP, Ignacio Dancausa, ha justificat a Europa Press la seva presència en la mobilització i ha assegurat que "la millor manera" de defensar les dones "és demanar la dimissió del govern que més mal ha fet en tota la democràcia". Dancausa ha denunciat que han patit "empentes i agressions per part de càrrecs del PSOE" i, en aquesta línia, ha assenyalat que els socialistes diuen ser "molt feministes", però que uns "matons" els han fet fora "a la força" de la protesta. 

Marxa de la Comissió 8-M a Madrid

La manifestació organitzada per la Comissió 8M ha començat a les 19.00 hores a la Plaça Neptú de Madrid, amb una capçalera que ha comptat amb la representació de dones trans, sanitàries, pensionistes, treballadors d'ajuda en domicilis i feministes de diferents països, com l'Afganistan, el Perú i l'Iran. Sota el lema 'Som el crit necessari. El feminisme ho està canviant tot', han fet una marxa fins a la plaça Espanya, on ha acabat la manifestació amb la lectura del manifest de l'entitat convocant.