Les orgies amb prostitutes i cocaïna del Tito Berni s’han endinsat de ple aquest dimecres en la sessió de control al govern espanyol. La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha fet ús de la flamant polèmica socialista per atacar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, enmig del Dia Internacional de la Dona, aquest 8 de març. “Vostè es posa de perfil amb el Tito Berni, un cas que afecta el seu grup parlamentari i dones prostituïdes”, ha bramat la popular des del seu escó.

🟣 Vaga del 8 de març, DIRECTE | Manifestació a Barcelona i totes les mobilitzacions

Sánchez ha sortit en defensa del seu grup parlamentari recordant que, un cop el PSOE va tenir coneixement del presumpte cas de corrupció de Juan Bernardo Fuentes, no va trigar gens a expulsar-lo del partit i instar-lo a entregar l'acta de diputat. “Nosaltres podem tenir un colofó”, ha manifestat el president del govern espanyol; en referència a possibles ovelles negres dins del PSOE, però ha assegurat que sempre prenen mesures, a diferència dels populars. I és més, Pedro Sánchez ha atacat durament el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per les seves fotografies en un vaixell amb el narcotraficant gallec Marcial Dorado: “Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és vigilar qui és el patró; vostès ja m’entenen”.

En ple 8-M, al PP li ha anat perfecte el cas de corrupció del Tito Berni. La diputada popular Belén Hoyo ha assetjat durant la sessió de control la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, per aquest cas en el qual s’han utilitzat prostitutes i droga per ensarronar empresaris. “On eren vostès?”, ha preguntat en referència a les diputades del PSOE i Unidas Podemos. “S’han quedat mudes i desaparegudes”, ha denunciat, a més de demanar que aquestes diputades haurien “d'estripar els carnets de feminisme que s’han autoregalat” perquè “no és el primer cop que comprovem que el seu feminisme és postureig”.

El diputat de Vox José María Figaredo també ha furgat en el cas Mediador. “Es queden de braços plegats quan 15 diputats socialistes es gasten diners públics en cocaïna i prostitutes”, ha assenyalat, a més d'etzibar que “aquesta corrupció els supura per tot el cos”. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha qualificat la intervenció de “vergonyosa” i ha defensat el seu grup parlamentari com a “honest, honrat i exemplar”.

Els retrets per la trama corrupta del Tito Berni s’han barrejat amb atacs relacionats amb la llei del només sí és sí i les rebaixes de condemnes a agressors sexuals. Encara amb la ressaca del ple d’aquest dimarts al vespre —en el qual es va encaminar la modificació de la llei estrella del Ministeri d’Igualtat—, el PP ha assenyalat que amb la presa en consideració de la llei, s’ha començat a corregir la “supèrbia” de l’executiu de Pedro Sánchez. “Vostè no pot anomenar-se feminista amb una llei que ha beneficiat més de 700 agressors sexuals”, ha denunciat també Cuca Gamarra.

Cuca Gamarra Congreso
La diputada del PP, Cuca Gamarra, al Congrés / Foto: EFE

Sánchez, no obstant això, s’ha escudat amb la nova llei de paritat que ha aprovat el Consell de Ministres, i ha lamentat que alguns representants del PP l’hagin menyspreat. “L’augment del salari mínim també beneficia les dones”, ha afegit el president del govern espanyol. I, així mateix, ha recordat que el partit que acumula recursos d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional contra lleis que protegeixen drets de les dones és el PP.