El Temps de Flors a Girona ha començat aquest dissabte carregat de polèmica. La causa? Vox. La formació política ha muntat una paradeta al pont de la Fusta a Girona, des de primera hora del matí han començat a repartir ventalls oficials de Vox fent al·lusió al Temps de Fla tots aquells que s'acostaven a la zona. Les crítiques de bona part de la població gironina no s'ha fet esperar i els han rebut amb crits de "Fora feixistes!", segons expliquen alguns veïns, de cop han aparegut dos policies secrets juntament amb altres dos Mossos d'Esquadra per tractar de relaxar la situació. Malgrat les crítiques dels assistents a la jornada d'aquest dissabte al certamen han acabat muntant la paradeta, això ha creat molta polèmica a les xarxes socials on Girona demanava explicacions a la seva alcaldessa per haver donat l'autorització per instal·lar la carpa del partit. 

Captura tuit temps de flors Girona
La carpa de Vox a la inauguració de la 67a edició de Girona Temps de Flors / @martiboigues

La resposta de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no ha tardat a arribar. A través del seu compte de Twitter Madrenas ha lamentat que algunes persones de Girona s'hagin trobat al matí amb la carpa de Vox a un dels carrers principals de la ciutat. L'alcaldessa ha assegurat que l'Ajuntament els havia denegat el permís, i per aquest motiu, finalment, s'ha retirat la carpa i han iniciat un expedient sancionador. 

Captura tuit alcaldessa Girona
Piulada de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas

Inauguració del Temps de Flors

Els carrers del centre de Girona, en especial el Barri Vell i el Mercadal, s'han tornat a omplir de flors i, sobretot, de gent. Riuades de persones no s'han volgut perdre la inauguració de la 67a edició de Girona Temps de Flors. Els Banys Àrabs, la plaça dels Jurats, les escales de la catedral o els diversos ponts de l'Onyar han estat els muntatges que més gent han congregat. I és que el bon temps ha ajudat a omplir els carrers de visitants en una edició que "recupera la normalitat" i que compta amb més d'un centenar d'instal·lacions repartides en diferents punts de la ciutat.  Des de primera hora del matí d'aquest dissabte Girona torna a respirar l'ambient d'un Temps de Flors prepandèmics. Sense restriccions i amb 107 muntatges, la ciutat ha rebut milers de visitants en la seva 67a edició. Una festa amb carrers plens de gent i flors en la festa primaveral per excel·lència de la ciutat. Els Banys Àrabs registraven una llarga cua durant tot aquest matí, així com el claustre de la catedral de Girona. També s'ha fet difícil passejar pels diferents ponts de l'Onyar, decorats amb motius florals. 

Un altre dels espais que es recupera aquest any és el soterrani de la catedral de Girona. En aquest espai els visitants podran veure-hi un muntatge floral que recrea l'amor amb tulipes i altres flors de color rosa. També hi haurà unes plantes surant que simularan els núvols. Al claustre del mateix edifici hi haurà un muntatge que convidarà a la reflexió. El verd que hi ha habitualment al centre del claustre s'ha substituït per una lona negra i alguns troncs repartits per tot l'espai. Unes màquines de fum i uns focus vermells mostren un escenari devastador. La recuperació de la normalitat permet ser molt optimista al sector hostaler. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que tenen "bones expectatives" d'assistència per als pròxims dies. Malgrat tot, Madrenas creu que és aventurat donar previsió de xifres d'assistència o assegurar que es recuperaran nivells similars als anteriors de la pandèmia. Tot i això, la batllessa confia en què els deu dies que durarà Temps de Flors siguin "exitosos" perquè és "una cita imprescindible en termes de PIB per a la ciutat".