L'exjugador blaugrana i madridista Luis Figo té una habilitat innata per posar-se de peus a la galleda públicament. A través de Twitter, els seus seguidors han pogut descobrir l'antipatia que té pel diputat del Congrés Gabriel Rufián.

En un tuit ha escrit: "Alguna vegada heu vist aquest personatge en la seva intervenció proposar solucions pel que sigui? I a més el que costa per a tots els espanyols! Més productivitat i respecte i menys crispació". Figo apel·la al sou públic dels polítics com a argument populista per carregar-se el polític d'Esquerra i ho acompanya d'un vídeo amb una intervenció de Rufián.

luis figo Instagram

Luis Figo en una fotografia recent / Instagram

En aquesta intervenció, el diputat carrega contra Vox: "Té 52 diputats, però realment en té 53, perquè en té un a la Zarzuela. Això és el més dramàtic. L'extrema dreta té raó, a Felip VI el va votar un espanyol, Francisco Franco". I acompanya la intervenció amb una fotografia en blanc i negre del dictador. A Figo això l'irrita molt: que carregui contra un partit d'ultradreta i els Borbons.

A partir d'aquí comença una picabaralla carregada de tensió. Com era fàcil de deduir, Rufián li respon: "El que de veritat costa diners als espanyols és no pagar a Hisenda, Luis". Amb ironia, Rufián recorda el frau que va cometre contra la Hisenda Pública. 

El Tribunal Suprem va desestimar l'any 2012 el recurs de cassació que va presentar contra la sentència de l'Audiència Nacional que li reclamava 2,4 milions d'euros de l'impost de la renda de les persones físiques de 1997, 1998 i 1999 en concepte de drets d'imatge, anys en què no ho va pagar quan era jugador blaugrana. Malgrat la vergonya pública del fet, Figo no ha dubtat a criticar l'augment d'impostos cada vegada que un govern socialista ho ha anunciat. 

Els retrets no acaben aquí i Figo ha tornat a escriure: "Esclar, Rufián, per ser polític s'ha d'estar més ben informat i produir una mica més! He pagat més a Hisenda dormint que tu possiblement despert en tota la teva vida!".

El final d'aquesta baralla pública ha estat quan Rufián ha sentenciat amb un fet que s'ha desviat completament del tema de conversa: "Perquè t'hi van haver d'obligar, Luis. Deixa de donar puntades, que no soc César". El diputat d'ERC li recorda la jugada bruta de Figo a César Jiménez, que va haver de retirar-se dos anys després de rebre una puntada de peu del portuguès que li va destrossar el genoll esquerre. Una acció que no va merèixer ni una targeta groga a Figo. 

El portuguès ja no sabia on posar-se i ha volgut tancar la conversa: "Crack 'Golpes' és més el teu estil". És evident que no suporta l'independentisme i precisament un referèndum com el de l'1 d'octubre del 2017, si Figo continués empadronat a Barcelona, no hauria anat a votar.