L'escriptor català Quim Monzó i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han intercanviat tensos missatges a través de Twitter sobre les imatges de l'homenatge del 17-A on l'alcaldessa apareixia somrient. Tot va començar quan Monzó va recuperar les imatges i les va acompanyar d'un fragment de l'entrevista que Colau va donar a El País explicant com va viure aquells dies. "El silenci era eixordador. Vaig plorar molts cops", deia.

Aquest dimarts, l'alcaldessa ha contestat el tuit i ha explicat la situació que la va fer somriure. "En aquell moment tens, alguna gent cridava 'visca el president' i altra 'viva el rei'", assegura. Llavors, diu, una senyora que era al seu costat li va dir "viva todos porqué todos sentimos el mismo dolor", cosa que li va "arrencar un somriure". Després de les explicacions, Colau ha lamentat que Monzó hagi utilitzat aquelles imatges per fer-ne un "ús difamatori".

La cosa, però, no ha acabat aquí. Monzó ha replicat l'alcaldessa amb una nova imatge d'ella somrient i mirant a càmera en un altre moment dels homenatges. L'escriptor li ha retret: "I aquest altre somriure. Qui l'hi va arrencar? El càmera? Quants motius per somriure en un moment tràgic...".

A la discussió s'hi han afegit representants dels comuns i d'ICV d'arreu del territori, com per exemple David Cid, coordinador nacional d'ICV i diputat de Catalunya en Comú: