Veure la bandera espanyola al Palau de la Generalitat i al Palau del Parlament la tarda del 27 d'octubre del 2017, un cop declarada la independència, és encara una espina clavada a la memòria de molts independentistes. És per aquest motiu que l'anècdota que ha deixat la borrasca Hortènsia aquest divendres a Sabadell ha esdevingut viral ràpidament a les xarxes socials.

I és que el fort vent causat per aquest temporal ha fet volar la bandera espanyola de l'edifici de l'Ajuntament de la ciutat. La senyera i la bandera de la Unió Europea, en canvi, s'han mantingut a les seves respectives astes. La bandera del municipi també ha sortit volant darrere la rojigualda.

Curiosament, a Sabadell governa el PSC, amb l'alcaldessa Marta Farrés i Falgueras al capdavant. Ara bé, a les darreres eleccions municipals, els partits independentistes es van quedar a un regidor de sumar majoria. Estarà deixant la borrasca Hortènsia una premonició?

La resposta a la xarxa no s'ha fet esperar:

La borrasca Hortènsia

La borrasca Hortensia ha passat ben de pressa per Catalunya. Ha escombrat el país de Lleida a Barcelona deixant grans patacs d'aigua, tot i que ha durat molt poc. La majoria dels incidents, segons els Bombers de la Generalitat, s'han registrat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'incident més greu del temporal s'ha produït a l'avinguda Diagonal de Barcelona, on una conductora ha quedat atrapada al cotxe després que se li caigués a sobre una palmera​. Els Bombers de Barcelona han evacuat la noia, que no ha patit greus danys, segons han explicat fonts municipals a ElCaso.cat.

Pel que fa al total d'incidents, els Bombers han atès fins ara 135 avisos per la tempesta. Són dades fins a les deu del matí. La majoria de serveis han estat a l'àrea metropolitana nord, amb 69. A la sud se n'han fet 28, i a Lleida, 17. La majoria han tingut relació amb arbres caiguts, vidres trencats, parts de cobertes aixecades i tendals desenganxats.