L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa els aplaudiments del seu partit ahir a Felip VI al Congrés dels Diputats. Tota la formació de Podemos, en què també estan integrats els comuns, van aixecar-se i es van sumar als quatre llargs minuts d'aplaudiments al Rei, un fet que contrasta amb el discurs d'aquest partit i les seves bases republicanes. Colau ho ha justificat en una entrevista a Betevé: "No hagués plantat el Rei avui. Som republicans, però cal mantenir el respecte".

Colau s'excusa també amb la condició del seu càrrec d'alcaldessa tot i que assegura que si no li hagués agradat el discurs seria partidària de no aplaudir-lo: “Hi ha una cosa que és la cordialitat entre institucions. Has de respectar mínimament les regles del joc”. No obstant, assegura que és "una republicana convençuda". Aquesta dualitat de criteri ha sorprès la xarxa, en què li retreuen que defensi aplaudir Felip VI:

L'alcaldessa ha estat crítica amb els partits que ahir van reprovar la presència del Rei al Congrés i en una entrevista a Ràdio 4 ha fet incidència en Esquerra, partit amb qui ha tancat els pressupostos al consistori: "ERC ha de superar el complex que té amb JxCat envers l'eix nacionalista".