El regidor de Badalona José Téllez, que havia estat acusat d'un delicte de desobediència per una encartellada els dies previs a l'1 d'octubre, ha estat finalment absolt. L'Audiència de Barcelona ha decidit revocar la sentència que havia emès el jutjat número 7 -que l'havia condemnat a una multa de 4.380 euros- i absoldre'l del delicte. 

Téllez havia estat acusat perquè en els dies previs al referèndum, durant una de les encartellades de la campanya, va mediar entre la Guàrdia Urbana i Òmnium Cultural per recuperar els cartells que la policia havia requisat. La Fiscalia l'acusava de desobediència perquè assegurava Téllez va agafar el material de dins el cotxe policial mentre els manifestants l'aplaudien.

En l'encartellada hi participava el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. De fet, els agents de la policia local de Badalona estan citat aquest dimarts al Tribunal Suprem per declarar en el judici de l'1-O on està essent jutjat Cuixart. 

Tellez ha explicat que ha quedat absolt en la concentració setmanal dels dilluns pels presos a la plaça de la Vila de Badalona. Hores abans, però, ja havia fet un tuit premonitori a l'estil de l'advocat Gonzalo Boye.

Téllez havia estat condemnat a pagar una multa diària de 12 euros durant 12 mesos -el que suma 4.380 euros- en considerar que havia comés un delicte de desobediència greu i d'abús de poder.

En la seva apel·lació, Téllez emmarcava els fets dins la llibertat d'expressió -els cartells requisats formaven part de la campanya de l'ANC del moment i deien "hola República", "hola Europa" i "hola nou país"- i considerava que els agents no tenien una ordre de confiscació de cartells, sinó de material electoral com urnes o paperetes.