La televisió suïssa, SRF, ha manifestat en una crònica, que el conflicte català va per llarg. No es creu les promeses per trobar una solució a curt o mitjà termini que fa el govern espanyol. "El camí per trobar una solució està molt lluny", ha titulat, i deixa clar que les solucions del president Pedro Sánchez arriben a destemps.

Segons l'SRF, la visita del president espanyol a Catalunya és "una passa que arriba amb retard". "Per als independentistes catalans, que no tenen un projecte comú, i també per a Sánchez, que segueix depenent dels catalans per poder aprovar els pressupostos i per seguir al poder al capdavant d'un govern minoritari inestable", afegeix, sense veure gaire recorregut a aquesta situació per resoldre el conflicte.

Apunta que Sánchez es troba ara entre la pressió dels independentistes, la dels que volen l'alliberament dels presos, i de l'altra banda la dels partits espanyols que volen mà dura amb Catalunya. Entre ells cita el PP, Cs i part del PSOE.

La televisió suïssa afirma que això li recorda el període d'entesa entre Barcelona i Madrid per elaborar un nou Estatut "en un llarg procés, fins que més tard va ser declarat inconstitucional" perquè el PP i el defensor del poble el van recórrer. "Tornem a la casella de sortida?", es pregunta. "Podem parlar de passes noves, però el camí és definitivament llarg", pronostica amb un punt de pessimisme.