Vox participarà en un debat electoral durant la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril a petició d’Atresmedia (Antena 3 i La Sexta), la televisió del grup Planeta, que ha convidat la formació d’ultradreta a confrontar-se amb els líders de PSOE, PP, Podemos i Ciutadans.

Amb tota probabilitat, aquest debat tindria lloc el dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi, just en la recta final de la campanya. La cadena ha anunciat que ha inclòs la formació de Santiago Abascal perquè, juntament amb els altres quatre partits, són els que “aspiren a tenir representació parlamentària a tot el territori nacional”.

Mentre Pablo Casado i Albert Rivera estudien participar-hi, com també el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que segons ha afirmat José Luis Ábalos té la intenció de no vetar cap debat, la formació de Pablo Iglesias ja ha avançat la seva disposició de participar-hi. "Nosaltres estem sempre plenament disponibles per a tots els debats, en aquest cas també ho estarem", ha dit la número dos de Podemos, Irene Montero, aquest dilluns al Congrés dels Diputats. "Ens sembla perfecte que participin tots els partits que de facto estan tenint rellevància en l'actualitat política", ha apuntat.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat que hi serà “sempre que la resta de formacions hi intervinguin amb els seus candidats a la presidència”.

ERC critica que es no es convidin "partits catalans, gallecs o bascos"

Per la seva part, el portaveu adjunt de Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que és "una mica estrany" que es puguin celebrar debats electorals amb presència de Vox en els quals, en canvi, no es convidi a formacions amb representació en el Congrés com ERC, el PNB o el PDeCAT.

"Convidar a Vox a un debat per les eleccions al Congrés sense tenir representació parlamentària en el Congrés, passant de partits catalans, gallecs o bascos que sí que la tenen i que seran imprescindibles per governar és una mica estrany," ha publicat en un missatge de Twitter.

El debat estaria moderat per Ana Pastor i Vicente Vallés.