La constitució del Congrés dels Diputats està sent degudament retransmesa per la televisió de les Corts, si bé la presència dels presos ha estat limitada al mínim per una realització sesgada dels responsables de l'emissió. Si bé no s’han pogut evitar la imatge més esperada del dia, l’entrada d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull a l’hemicicle entre aplaudiments, han estat moltes les situacions protagonitzades pels quatre diputats independentistes que no s'han vist per televisió. S'ha dosificat la seva presència.

Així s’ha pogut veure com Jordi Turull i Josep Rull han votat en primera volta a la presidència de la Mesa del Congrés. No ha passat el mateix amb Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. De fet, en el cas del president d’ERC se'l veia pujant les escales dirigint-se a la presidència per dipositar el seu vot i just en aquest moment, el realitzador ha canviat de plànol. A la segona votació, si se l'ha vist votant.

Tampoc han captat les càmeres de televisió el moment en què Junqueras ha saludat el president del govern en funcions, Pedro Sànchez, quan ha passat per davant d’ell just després de votar. Fotògrafs presents a la sala si que han captat aquest instant. Tampoc no hi hagut imatge televisiva de la salutació de Jordi Sànchez al president espanyol.

Durant la retransmissió de la constitució del Congrés, el realitzador han evitat fer plans curts dels diputats presos i, en moltes ocasions, quan hi apareixen ha canviat de pla. Així, ha ofert plans avorridíssims del recompte del vots enlloc d'imatges dels diputats que estaven a l'espera del resultat. Durant aquesta espera, els plànols dels diputats independentistes, presos o no, han estat escasos, per no dir una anècdota.