El diari alemany Telepolis, especialitzat en política, explica en la seva edició d'avui l'atac que va patir el càmera de Telemadrid a la concentració de Ciutadans al passeig Lluís Companys de Barcelona. "Ultres espanyols ataquen un càmera a Catalunya", és el titular del diari.

Telepolis subratlla especialment que l'atac estava adreçat en principi contra periodistes de TV3, contra qui es pensaven que actuaven els agressors. "Des de fa temps se sap que els mitjans de comunicació catalans són una espina clavada a l'espina dorsal dels unionistes espanyols, i des de fa temps intenten que la radiotelevisió pública catalana estigui sota control espanyol. Els periodistes de TV3, quan són identificats, s'han exposat de forma repetida a agressions en les manifestacions unionistes, en les quals feixistes han mostrat esvàstiques i han fet la salutació hitleriana, com ha passat a Chemnitz", afegeix.

El diari apunta que el fet que ara l'agredit sigui el periodista d'un mitjà espanyol ha provocat que a Espanya hi hagi interès per aquest fet. "Quan els seus col·legues catalans són repetidament atacats o rebuts amb hostilitat en manifestacions de Ciutadans, el PP o la denominada Societat Civil Catalana, als mitjans de comunicació de la capital espanyola, de Madrid, el fet generalment no es destaca. Quan un conegut fotoperiodista català [Jordi Borràs] va ser atacat per un agent de la Policia, i li van trencar el nas, mentre l'agent feia crits a favor del dictador Franco, el fet va ser ignorat quasi completament a Madrid", assenyala. 

Telepolis considera que els incidents a la concentració han impactat a Ciutadans, a causa de la transcendència que han agafat, i ha atribuit això al fet que el partit se'n desmarqués i ho atribuís a un suposat infiltrat. Però el diari alemany no és creu la versió d'Albert Rivera i Inés Arrimadas. "Les fotografies mostren de forma clara que el càmera no va ser atacat per una sola persona , i que hi havia un ambient molt caldejat entre els 500 manifestants", apunta.

El diari atribueix aquest ambient enrarit a una escalada de Ciutadans i també el PP, que han intentat provocar la "fòbia" entre els seus seguidors contra els llaços grocs.