El colpista Antonio Tejero ha participat en un acte oficial de la Guàrdia Civil en un poble malagueny, La Cala del Moral, i no ha tingut cap conseqüència.

Segons informa el diari Público, l'executiu del PSOE afirma que Tejero "va anar a l'església on se celebrava l'acte de forma particular, sense invitació oficial, com altres ciutadans, atès que són actes públics d'entrada lliure, motiu pel qual no se'l va posar en cap dels espais reservats per als convidats oficials de la Guàrdia Civil  de Rincón de la Victoria, que celebraven el dia de la Mare de Déu del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil".

En un vídeo difós a les xarxes es veu Tejero que presideix un dinar i proposa una llarga llista de brindis, per a "les forces de l'ordre", la "Guàrdia Civil", "l'exèrcit", "la legió" i "Espanya". Els presents van responent a cada element amb un "visca" unànime.

Aquest argument arriba després que el senador d'EH Bildu Jon Inarritu va enviar una pregunta a Pedro Sánchez sobre el paper de Tejero en la commemoració, amb la qual volia aclarir "quines mesures ha pres el govern contra el o els responsables de la invitació de Tejero a l'acte".

Esquerra Unida va denunciar llavors, el 12 d'octubre, que en les imatges publicades per fotògrafs locals es veu l'ex-tinent coronel Antonio Tejero que comparteix bancada al costat d'Antonio Fernández Escobedo, primer tinent d'alcalde de Rincón de la Victoria (PP). "Malgrat la presència d'Antonio Tejero, també van compartir aquest acte regidors del Partit Popular, del Grup Andalusista, de Ciutadans i del PSOE, als quals sembla que no els va incomodar la presència de Tejero", afirma el grup municipal d'EU en un comunicat.