Tech Crunch, la web sobre tecnologia i start-ups amb més audiència del món, qualifica “d’exageració” les raons que la Guàrdia Civil exposa a GitHub per a que barri l’accés a l’aplicació del Tsunami Democràtic. GitHub és un reposador de programari que hostatja tota mena de projectes digitals i permet la col·laboració entre els seus creadors. “Potser es pot considerar que l’aplicació encoratja la disrupció, però acusar-la de ‘terrorista’ és una clara exageració. Si no és que en la definició de terrorisme s'hi inclou aprofitar el poder de la resistència civil pacífica per a promoure el canvi polític”, diu Natasha Lomas, la periodista que signa el reportatge.

Tech Crunch explica també que la sol·licitud de l'Estat espanyol de retirar l'aplicació de Tsunami Democràtic figura al costat dels arxius que contenen peticions semblants emeses pels governs de la Xina i de Rússia.

El reposador GitHub és propietat del gegant informàtic Microsoft. “De tant en tant —explica el reposador al seu blog informatiu— GitHub rep peticions de governs per eliminar contingut declarat il·legal en la seva jurisdicció. Tot i que no sempre estem d’acord amb les lleis [que invoquen els governs], bloquegem continguts si rebem una sol·licitud vàlida d’un govern”. La raó, afegeix, és que censurant algun contingut, eviten que els governs censors tanquin completament l’accés al reposador i, així, la resta d’usuaris d’aquell país poden seguir fent servir GitHub.

"GitHub no avala ni recolza cap afirmació continguda en les peticions [dels governs]", afegeix.

Segons Tech Crunch, l'app del Tsunami "és, essencialment, una eina descentralitzada per mobilitzar accions de protesta més petites i locals, a diferència de les accions més grans, que s'organitzen via [el canal de missatgeria] Telegram (com ara el bloqueig de l’aeroport de Barcelona de principis d’aquest mes). Una font propera al Tsunami Democràtic ja havia explicat a Tech Crunch que les protestes coordinades a través de l'aplicació inclourien accions com ara circular a poc a poc per interrompre el trànsit en carreteres locals i compres massives falses als supermercats, en què els activistes deixarien els carretons carregats a la botiga [sense pagar]".