Divendres a la nit la gota freda es va planar sobre diferents punts del sud-est peninsular, entre ells Múrcia, on diverses localitats van resultar afectades per la devastació. Amb tot, el director de Seguretat Ciudadana i Emergències murcià, Pablo Ruiz Palacios, de Ciutadans, va optar per prendre un descans i anar-se'n al teatre.

Així ho va avançar el diari La Verdad, que apunta que el director general va preferir absentar-se en un dels moments més dramàtics de la DANA.

El mateix Ruiz Palacios, que va accedir al càrrec després de fracassar en la seva candidatura al senat el passat 28-A ha admès que divendres a la nit va anar al teatre, però ha intentat justificar-se assegurant que va estar "només durant el temps que va durar l'obra".

Ruiz Palacios va insistir que va anar a la funció després d'estar tot el dia "enfangat i al peu del canó" i va afegir que a causa del cansament es va quedar "adormit" durant la funció teatral. Després de la funció, assegura que va tornar al centre d'emregencias 112 i va afegir que "ja he demanat perdó a la meva consellera".