Nous desacords interns al ple de Tribunal Constitucional. Aquest dimecres s'han fet públiques dues sentències de l'alt tribunal sobre recursos d'empara presentats per Jordi Sánchez on demanava poder sortir de la presó per anar al Parlament a defensar la seva investidura.

Totes dues sentències compten amb els vots particulars dels magistrats Juan Antonio Xiol Ríos i Fernando Valdés, de tendència progressista. Els vots particulars, tot i que encara no se'n coneix el contingut, esmenen la decisió de la resta del plenari que avala la presó provisional, comunicada i sense fiança que va decretar el Tribunal Suprem, desestimant l'empara demanada per Sànchez, així com també la denegació dels permisos sol·licitats per assistir al Parlament.

 

És la segona vegada en els últims mesos que el tribunal de garanties rebutja emparar un condemnat del procés després de fer-ho el mes de novembre passat, quan va desestimar el recurs del vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras contra la presó preventiva. Com en aquella ocasió, en la qual es va trencar per primera vegada la unanimitat entre els magistrats en un assumpte de fons de la causa del procés, el TC ha pres ara la seva decisió després d'un debat no exempt de discrepàncies.