Suspensió rere suspensió. Minuts després que sortís publicada a la web del Tribunal Constitucional la providència que anuncia la suspensió de part de la llei de Pobresa Energètica, n'ha aparegut una altra que anul·la -també de manera cautelar- la reforma del Codi Civil català que preveu la propietat temporal.

Aquesta vegada, l'argument del govern espanyol és que l'article 1 de la llei que modifica el Codi Civil de Catalunya defineix una modalitat de propietat a termini que atorga al seu titular el domini de béns durant un temps determinat, i considera que això "envaeix competències de l'Estat".

A més, segons l'executiu estatal, també "afecta les condicions bàsiques del dret de propietat", que correspon a l'Estat regular-les, tal com ho avala al seu entendre l'article 149.1 de la Constitució sobre les 32 competències exclusives de l'Estat. 

El fet que el govern espanyol hagi presentat un recurs i el TC l'hagi admès a tràmit, suspèn d'entrada i durant un màxim de cinc mesos la norma segons l'article 162.1 de la Constitució, que estableix que "el govern podrà impugnar davant del TC les disposicions i resolucions adoptades pels òrgans de les comunitats autònomes". "La impugnació produirà la suspensió directa o resolució recorreguda, però el Tribunal, en el seu cas, haurà de ratificar-la o aixecar-la en un termini no superior a cinc mesos".

Passat aquest període, doncs, el TC té dues opcions: o prorrogar o suspendre la mesura.