El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el conflicte de competències de la Generalitat contra el nou reglament d'adopció internacional aprovat pel Govern central, que sosté que "envaeix les competències i el marc legislatiu del Govern".

El tribunal de garanties ha dictat una providència en la qual acorda donar trasllat de la demanda i altres documents presentats al Congrés, al Senat i al Govern perquè puguin personar-se i formular les al·legacions oportunes.

 

El text va ser aprovat pel Consell de Ministres el 23 de març i segons va assenyalar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, "no recull l'acord bilateral establert el 2016 entre Catalunya i l'Estat sobre adopcions".

Per a la Generalitat, el nou reglament d'adopció internacional "envaeix competències en relació amb la decisió sobre l'inici, el tancament i la suspensió de la tramitació de les adopcions en un país concret, en la decisió del nombre d'expedients que s'envien als països d'origen i l'acreditació dels organismes per a l'adopció internacional".

El Constitucional ha informat de la seva decisió a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem per si davant seu estiguessin impugnats alguns dels preceptes del Reglament, en aquest cas se suspendria la seva tramitació fins que el TC resolgui el conflicte.