El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat suspendre la presó preventiva de Jordi Turull i Josep Rull i deixar-los en llibertat.

Turull i Rull argumentaven en el seu recurs del 5 de juny que "el Suprem havia vulnerat el dret fonamental a la llibertat, a la representació política ia l'accés a càrrecs públics, per acordar l'ingrés en presó". 

La ponent de la resolució, la magistrada Encarnación Roca diu que "encara que l'afecció del dret a la llibertat personal que produeix la seva execució causa perjudicis irreparables, però, la seva suspensió equivaldria a un atorgament anticipat de l'emparament".

Turull i Rull reclamaven també el seu dret en participar en els actes derivats del seu càrrec públic. En aquest punt el Tribunal diu que "tal limitació es recolza precisament
en la seva situació de presó preventiva ". Precisament, "per ser objecte d'aquest procés d'emparament tant la adequació a la llei de tal limitació judicialment acordada com el compliment de un fi legítim i l'examen de proporcionalitat, la seva resolució anticipada no es pot pretendre En aquest incident precaució, s'haurà d'abordar quan es resolgui sobre el fons de la queixa ".

 

 

 

Seguirà ampliació