A l'espera que arribin els recursos contra la sentència del procés, el Tribunal Constitucional ja ha finalitzat amb la trentena que van presentar els acusats contra resolucions del Suprem durant la instrucció, dels quals prop de mitja dotzena han suscitat discrepàncies entre els magistrats. Aquest era l'objectiu que es va marcar el tribunal de garanties, que sempre ha avalat l'actuació del jutge instructor de la causa, Pablo Llarena, i del Tribunal Suprem al llarg del procediment, en un camí que no ha estat exempt de discrepàncies.

La ponderació dels drets polítics dels líders independentistes ha estat la principal causa de dissens al tribunal, on es va assentar un bloc de tres magistrats de caràcter progressista que van subscriure vots particulars contra la decisió de la majoria en prop de sis sentències, segons les fonts. La primera en què el tribunal va perdre la seva unanimitat va ser la que va avalar la presó preventiva del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, i a partir d'aquí hi ha hagut altres com les relacionades amb els permisos d'alguns condemnats com Jordi Sànchez per anar a la sessió d'investidura del Parlament o per fer campanya el 2017.

Mentre que la majoria de ple sempre ha considerat que el Suprem ha ponderat adequadament els drets polítics dels acusats, els tres magistrats, Juan Antonio Xiol, María Luisa Balaguer i Fernando Valdés, han considerat que existien mesures de control menys lesives a tenir en compte que les que va adoptar l'alt tribunal. Amb la resolució d'aquesta trentena de recursos, el TC es troba a l'espera que arribin aquells que presentaran properament contra la sentència que els va condemnar a entre 9 i 13 anys de presó per sedició.

Els únics recursos que no estan resolts són els relacionats amb la immunitat com eurodiputats que reclamen alguns líders del procés com el president Carles Puigdemont, tot i que les fonts precisen que aquests no afecten decisions preses al llarg de la instrucció de la causa. També han arribat al tribunal tres recursos d'empara contra la sentència, un presentat pel partit d'ultradreta Vox i un altre per dos particulars, si bé les fonts apunten que el que va interposar el partit podria tenir caràcter prematur i que caldrà estudiar-ho.