El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de Ciutadans contra l’acord de la Mesa del Parlament del 25 de setembre del 2019 en el qual es van admetre diverses propostes de resolució sobre el dret a l’autodeterminació, l’amnistia, els drets civils i polítics. La Mesa va desestimar les peticions que Cs i PSC havien presentat per reclamar que no es tramitessin les propostes de resolució de JxCat, ERC i la CUP.

El TC creu que en el recurs concorre una “especial transcendència constitucional” que pot donar al tribunal l’oportunitat “d’aclarir o canviar la seva doctrina com a conseqüència d’un procés de reflexió interna”. També perquè “l’assumpte suscitat transcendeix del cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals”.

El TC dona ara un màxim de deu dies al Parlament perquè remeti una còpia de les actuacions corresponents a l’acord i emplaça als que hagin format part del procediment, excepte la part recurrent, perquè puguin comparèixer en el recurs d’empara.