El Tribunal Constitucional ha admés per unanimitat el recurs de Francesc Homs contra la condemna per desobediència que li va imposar el Tribunal Suprem pel procés participatiu del 9-N de 2014. Homs, aleshores conseller de Presidència i portaveu del Govern, va ser condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i a pagar una multa de 30.000 euros.

Ara, el TC ha admés el recurs d'Homs a tràmit ja que considera que planteja un aspecte de "transcendència constitucional" i pot afectar "una faceta d'un dret fonamental" sobre el qual no hi ha cap doctrina al respecte. És per això que el Constitucional ha demanat al Suprem que informi, en un termini de deu dies, sobre les actuacions corresponents del cas d'Homs.

L'exconseller ha presentat el recurs perquè considera que en el judici s'hauria pogut vulnerar el seu dret a un judici amb plenes garanties, tant per la part de la doble instància penal com per la part de la tutela judicial efectiva.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat