El Tribunal Constitucional estudiarà el recurs del president Quim Torra contra el Tribunal Suprem per negar-li mesures cautelars. Així ho ha aprovat, per unanimitat, el ple de l'alt tribunal. Això sí, no té cap conseqüència pràctica, perquè els magistrats no li donen la suspensió sol·licitada de la inhabilitació per part de la Junta Electoral Central. El president de la Generalitat està pendent de la revisió de la inhabilitació per part del mateix Suprem, que l'ha citat el pròxim 17 de setembre. La revisió del TC podria trigar mesos a arribar.

 

Concretament, el ple del Tribunal Constitucional ha admès per unanimitat el recurs d'empara que va presentar el president Torra contra la sala contenciosa del Tribunal Suprem, que li va negar l'adopció de mesures cautelars després que la JEC li retirés l'acta de diputat per la condemna per desobediència. L'alt tribunal l'estudiarà perquè "aprecia que en el recurs concorre una especial transcendència constitucional que transcendeix del cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals".

En canvi, el Tribunal Constitucional no admet la suspensió sol·licitada per la defensa del president Torra perquè "no aprecia l'urgència excepcional" requerida. L'alt tribunal formarà una peça separada i concedeix tres dies a la Fiscalia i al recurrent perquè "formulin les al·legacions respecte d'aquesta petició".