La Taula per la Democràcia ha explicat que l'únic escenari que es planteja és "la retirada" de l'article 155, la "fi de la judicialització" de la política, l'alliberament dels "presos polítics" i el retorn de l'"exili" dels membres destituïts del Govern. Així ho ha explicat el seu portaveu, Josep Carles Vicente, que ha evitat valorar els resultats de les eleccions del 21-D però ha explicat quins són els primers requisits que s'haurien de dur a terme per part del govern espanyol. 

Vicente ho ha assegurat uns minuts abans d'entregar un manifest a la delegació del govern espanyol a Barcelona en que ha fet arribar aquestes demandes a Rajoy. El portaveu de l'organització no ha valorat les decisions judicials del TS sobre els empresonats però ha dit que "amb el temps es veurà la desproporció" del cas. La Taula per la Democràcia ha fet públiques aquestes demandes en un comunicat redactat aquest dilluns abans de les eleccions perquè "al marge dels resultats electorals" el govern espanyol les "procedeixi". De fet, han recordat que s'han apartat de la campanya "voluntàriament" perquè la seva "transversalitat" abraça diferents ideologies. 

Pel que fa a la petició de retirar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, demanen la restauració del Parlament de Catalunya elegit per les eleccions del 21-D i de les institucions públiques a què estan sotmeses. També exigeixen la restitució del govern de Catalunya que es pugui "conformar" fruit del resultat electoral i que aquest tingui la "capacitat de gestió" d'acord en l'ordenament jurídic actual.

D'altra banda, la plataforma aposta per una "reconducció" a la negociació per vies polítiques de les "diferències" entre la realitat nacional catalana i el seu encaix dins l'estat. Per això insten a possibilitar la sortida de la presó dels líders polítics i socials "injustament engarjolats", el retorn dels membres del destituït govern "a l'exili" i l'arxivament de les causes judicials obertes contra els anteriors conciutadans i servidors públics.