"Som víctimes del guirigall immens del postpujolisme". Aquesta és la contundent opinió de l'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, en ser preguntat per la negativa de Junts a cedir els seus vots per investir el presidenciable d'ERC, Pere Aragonès

Aquest dilluns, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va assegurar que veu "inaudit" que quan falten 16 dies per a la data límit per investir president de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès faci un "gir de volant brusc" que posi en "risc" tota la negociació amb JxCat, en referència a l'aposta d'ERC per governar en solitari. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez va dir que no és "raonable" pretendre una investidura amb 33 diputats ni voler els vots de JxCat "de franc". Finalment, va reclamar a ERC "generositat" per tancar un acord de Govern.

Unes noves eleccions

Joan Tardà tem que si Junts no cedeix els seus vots a ERC s'hauran de repetir les eleccions, ja que només queden 15 dies perquè aquestes es convoquin de manera automàtica si no s'ha investit un president de la Generalitat. 

"Si Junts provoca unes noves eleccions, hipotecaran el seu futur. La societat catalana no perdona els que manifesten irresponsabilitat. Si provoquen unes eleccions, podrien fer perdre força a l'independentisme", ha indicat Tardà en una entrevista al Cafè d'Idees de RTVE.

De la mateixa manera, l'exdiputat republicà ha assegurat que li costa de creure "que Junts no compleixi amb el que va dir Jordi Sànchez que estaven disposats a investir Pere Aragonès encara que Junts no formés part del Govern". Precisament el mateix Jordi Sànchez negava haver fet aquesta promesa. 

"He parlat amb molta gent de Junts que té opinions molt diferents i contradictòries amb la direcció del partit", ha conclòs Tardà, defensant d'aquesta manera que alguns sectors de Junts estan d'acord amb la decisió d'ERC.

Per la seva banda, Jordi Sànchez deia aquest dilluns que Aragonès està "tutelat" per una part d'ERC "que no vol un govern amb JxCat". "Ho hem vist permanentment als mitjans", va subratllar. Sànchez va reflexionar que el futur president de la Generalitat ha de tenir "autoritat" dins del seu partit. Va concretar que noms com el líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, o l'exdiputat al Congrés Joan Tardà formarien part d'aquest sector dels republicans.

 

Foto principal: L'exdiputat al Congrés d'ERC Joan Tardà / ACN