El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que no té "cap intenció de convocar eleccions quan arribin les sentències" del judici al procés, una afirmació que no ha agradat al dirigent d'ERC Joan Tardà.

En una piulada, Tardà ha recordat a Torra que li cal comptar amb ERC abans de fer una afirmació com aquesta i que el seu és un Govern de coalició amb els republicans. "President Quim Torra, entendreu que caldrà alhora el consentiment del republicanisme".

Joan Tardà explica al president que si ja "s’hagués debatut la conveniència o no de convocar eleccions", ell estaria al corrent d'aquest debat. 

En una entrevista al diari Público, Torra ha subratllat que està "al servei d'aquest país" fins que arribi "la República independent de Catalunya", i ha afirmat que cal una "resposta unitària i col·lectiva" a la sentència del judici de l'1-O que passi per "tornar a exercir el dret a l'autodeterminació".

La rèplica de Borràs

La diputada al Congrés Laura Borràs ha sortit en defensa de Torra i ha replicat Tardà. "Com molt bé saps, és un fet que és el President qui té la potestat per convocar eleccions", ha recordat, afegint que "el republicanisme ens inclou a tots els que volem la República Catalana".