El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha assegurat a la Cope que l'objectiu de la seva formació política és restituir l'anterior Govern, però ha assegurat que està considerant "totes les possibilitats", inclosa una investidura sense el president en funcions, Carles Puigdemont.

Tardà ha reconegut sentir-se "obligat a considerar intel·lectualment i políticament tots els escenaris" i ha definit l'actual situació a Catalunya com "un escenari una mica peculiar, molt anòmal" amb "el president a Bèlgica i el vicepresident a la presó", però ha volgut deixar clar que des d'ERC han assumit la proposta de JuntsxCat i que ara cal veure "de quina manera es pot quadrar el cercle". "Veurem què és el que es pot assolir i què és el que no es pot assolir", ha afegit.

En aquest sentit, Tardà considera que el govern espanyol està "considerant també tots els escenaris" i ha afirmat que per a ells, d'entrada, "és prioritari tenir un Govern que tradueixi la majoria parlamentària assolida a les urnes". "La nostra opció òptima és que el Govern sigui presidit pel nostre president, Carles Puigdemont, i vicepresidit per Oriol Junqueras", ha insistit.