El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha defensat que les accions dels CDR aquest cap de setmana són "legítimes" i ha assegurat que són accions on "poques persones han aixecat les barreres d'algun peatge". Tardà ho ha comparat amb la protesta dels taxistes que, durant dies, van bloquejar Barcelona i considera que hi ha un intent de "demagògia" per voler "alterar" la imatge del que està passant a Catalunya.

"L'única via possible és la pacífica, democràtica i cívica", ha defensat Tardà que fa seves les paraules del president del Parlament, Roger Torrent, apostant per la via escocesa i no per l'eslovena (com sí que va fer Torra). "ERC no perdrà els nervis tot i que siguem víctimes d'una veritable bogeria", ha assegurat.

Tardà ha lamentat que existeixi "una demagògia vergonyant" per intentar transformar davant la ciutadania de l'estat espanyol la imatge del que està passant a Catalunya i ha defensat que les reclamacions independentistes passen per protestes pacífiques que durant anys han aplegat centenars de milers de persones i ara s'està intentant alterar aquesta imatge per les protestes dels CDR. 

El diputat ha criticat també que hi ha un "intent d'estigmatitzar des de Madrid" els Mossos d'Esquadra pel fet que l'1-O no "apallissessin" els ciutadans que van anar a votar.