El diputat d'Esquerra Republicana Joan Tardà ha assegurat aquest divendres que "ERC no té res a veure" amb la filtració de la conversa entre el responsable d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, i membres del partit en què va assegurar que si el "procés és un desastre" presentaran un "candidat autonomista" a les eleccions; ho ha explicat al programa de Xavi Freixes a Catalunya Ràdio. Tardà ha defensat que la filtració no va amb "l'ètica" del partit i ha qualificat la polèmica d'"estúpida" i "estèril". Tot i això, ha confirmat que la veu que se sent a les converses és la de la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estafanell.

Segons el diputat d'ERC, el fet de donar tanta importància a aquest tema només serveix per seguir el joc als que volen que el procés surti malament: "Estic segur que més d'un ja s'està fregant les mans amb aquestes filtracions". Tardà ha posat èmfasi al fet que si realment fossin ells els que són darrere gravació, no serien tant descuidats com per deixar que se sentissin les seves veus de fons. Ha assegurat que la filtració no és obra del seu partit, però ha admès que desconeix si Mireia Estafanell i Pere Culell en són els autors. 

Pel que fa als rumors de les discrepàncies entre ERC i PDeCAT, Tardà ha declarat que "actualment ens trobem en un moment històric on tots hem de fer arribar ànims i fortalesa al president, i evitar donar tanta importància a temes com aquest". Tot i això, ha dit que no seria d'estranyar si en algun moment hi hagués dubtes, però ha assegurat que el Govern no trairà mai la ciutadania. 

Tardà ha aprofitat per enviar un missatge als seus companys de Junts pel Sí; els ha demanat que el millor per demostrar que no hi ha discrepàncies és que s'organitzi un acte per "fer callar els que intenten fer creure que estem dividits". Ha demanat als catalans que no es posin nerviosos, que hi haurà un referèndum, i que si algú té motius per estar nerviós és Madrid: "Ells si que en tenen motius, saben que el referèndum només depèn dels catalans".