El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha volgut prendre partit en les negociacions per a la investidura i ha assegurat que si "el 2004 l'esquerra va enterrar políticament Aznar, ara podria enterrar Rajoy". En aquest sentit, però, Tardà també ha volgut criticar que si els partits d'esquerra no ho fan, és perquè són uns "covards" i perquè "bona part no accepta el dret a decidir de Catalunya".

Tardà també ha volgut posar de manifest la incapacitat dels partits espanyols per arribar a cap tipus d’acord i ha qualificat de “sainet” els moviments dels últims dies entre els dirigents de les principals formacions. “Hauria d’avergonyir la major part dels polítics que tallen el bacallà a aquesta casa”, ha exclamat Tardà, que també ha titllat de “patètic” que la cambra baixa no pugui controlar un govern en funcions que continua amb “la seva acció de mal govern”.

Diputació permanent

Tardà ha pronunciat aquestes paraules a l'entrada de la reunió de constitució de la Diputació Permanent del Congrés, que es constitueix aquest dijous. Aquest òrgan, del qual forma part el diputat republicà, substitueix el ple en els períodes no ordinaris de sessions i que, per tant, ha d'estar operatiu aquest mes d'agost.

La Mesa del Congrés, amb l'opinió favorable de la Junta de Portaveus, va aprovar fa una setmana la composició de la Diputació Permanent, que en aquesta XII Legislatura tindrà 64 membres més la presidenta, Ana Pastor, que ho és de la Diputació a raó del seu càrrec. Aquesta diputació comptarà aquesta legislatura amb un partit menys, ja que el Partit Demòcrata de Catalunya (PDC) ha quedat ubicat al grup mixt.