El discurs que ahir va protagonitzar el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, en la investidura de Mariano Rajoy no ha deixat indiferent a ningú, sobretot a ningú del PSOE. Ahir, els diputats socialistes ja van dedicar part dels seus tuits a carregar contra el diputat republicà i avui premsa de tot l'Estat s'ha fet ressò de les seves paraules.

Precisament per això, el seu company d'escó Joan Tardà, que ha sortit a donar explicacions a la xarxa, ha recordat que "durant anys hem aguantat estoicament tota mena insults catalanofòbics de dirigents del PSOE sense que ERC rebés cap mena de disculpa".

Al mateix temps ha lamentat al seu compte de Twitter que els socialistes "s'hagin sentit ofesos" per ERC i ha recordat al PSC que "hem felicitat els seus diputats per la coherència".

En un fil de sis tuits, Tardà ha posat sobre la taula que també van felicitar els diputats del PSOE que van votar en contra d'investir Rajoy president perquè els republicans sempre han considerat que el pacte PP-PSOE és el "pacte de la vergonya".

Les crítiques a ERC per les paraules de Rufián són, a ulls de Tardà, una manera "per distreure i dissimular el pacte PP-PSOE".

També ha volgut recordar que ERC hauria votat  a Pedro Sánchez "si derogava les lleis del PP, es comprometia amb les polítiques socialdemòcrates i autoritzava un referèndum".

Sobre les disculpes que va demanar el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, a Rufián, Tardà ha subratllat que "durant anys hem aguantat estoicament tota mena insults catalanofòbics de dirigents del PSOE sense que ERC rebés cap mena de disculpa".

Per tot plegat, el diputat republicà ha volgut demanar unes subtils disculpes a qui s'hagi sentit ofés perquè, assegura, ERC "no ho pretenia" i ha justificat la intervenció del seu company sota l'argument que "tenim l'obligació de denunciar el gran muntatge del PP i del PSOE".