Les crítiques i el to de la intervenció del diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha indignat els diputats socialistes que, fins i tot, l'han increpat durant la intervenció.

Rufián ha dedicat la pràctica totalitat dels cinc minuts que li corresponien a desqualificar els socialistes per no oposar-se a la investidura de Mariano Rajoy com a president. 

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés ha assegurat que el PSOE ha traït molts socialistes en apostar per l'abstenció i els ha acusat de permetre donar el govern "als qui persegueixen les urnes i amaguen Jaguars" i reben als rics amb "abraçades" i "a cops de pilota" als qui "arriben nedant".

Rufián ha anomenat els socialistes "iscariotes" -en referència al personatge bíblic de Judes Iscariot- o "senyors del PSOE societat anònima", i als quals els ha preguntat reiteradament si no els fa vergonya la votació d'aquesta tarda, "que només els quedi d'esquerres el lloc en què s'asseuen en els consells d'administració", o estar doblegats a Susana Díaz, a la qual ha anomenat "cacic" i "richelieu" però no ha citat pel seu nom.

"Si li fan això al seu secretari general i a la seva militància, què no li faran a la gent", ha afegit el portaveu referint-se a la dimissió de Pedro Sánchez.

Reacció a twitter

La reacció d'alguns dels diputats a twitter no s'ha fet esperar. 

 

També ho han comentat alguns diputats de Ciudadanos.