L'exdiputat d'ERC Joan Tardà ha sortit a reivindicar un acord entre Ernest Maragall i Ada Colau per l'ajuntament de Barcelona. El dirigent d'ERC s'ha expressat d'aquesta manera en una piulada on ha assegurat que "Junquerisme" és "desitjar que Ernest Maragall i Ada Colau sàpiguen sumar i transformar els terrenys compartits en complicitat política per pactar en clau social, progressista i amb el dret a decidir a través del referèndum reclamat per la gran majoria de ciutadans".

D'aquesta manera queda clar quina és la prioritat de Tardà a l'hora de fer pactes perquè Maragall es pugui posar al capdavant del consistori de la capital catalana. 

Aquest dilluns, la cap de llista de BComú estenia la mà a ERC (i també al PSC) per fer un govern progressista a Barcelona. Colau va dir que el resultat dels comicis del 26 de maig mostrava una majoria "històrica" de les esquerres que calia "escoltar" i va insistir en la necessitat de fer pactes progressistes basats en el model de ciutat i no "en clau independentista".

Per la seva banda, l'endemà de les eleccions ERC ja va assegurar que obriria converses "immediatament" amb els comuns (i també amb JxCat).