El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, i la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, han protagonitzat avui una picabaralla a Twitter pels pressupostos de la Generalitat per al 2017.

Pocs dies abans que expiri el termini per assolir un acord que faci possible l'aprovació dels pressupostos, la negociació entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP es complica, davant les reticències del Govern a apujar l'IRPF a les rendes superiors a 60.000 euros, com exigeixen els anticapitalistes.

Pau Llonch, una de les veus de la CUP a Sabadell (Vallès Occidental), ha arremès contra Tardà per haver escrit a Twitter que "els pressupostos són tan imprescindibles per poder fer el referèndum al setembre que hi haurà acord".

En un missatge de resposta, Llonch ha carregat contra ERC, que controla la conselleria d'Economia sota la batuta d'Oriol Junqueras: "Molt discurset d'esquerres però sou un catch-all-party amb neoliberals a Economia però progres a Madrid. Genuflexos al PDeCAT". 

"Deixa't d'hòsties: sense pressupostos, els uns a casa i vosaltres sense poder sortir. El poble mai ens ho perdonaria, a tots", ha replicat Tardà a Llonch.

En la polèmica ha intercedit Anna Gabriel (CUP), que ha contestat a Tardà: "M'agradaria saber què vol dir que no podrem sortir de casa. M'agradaria saber si desitja que no sortim de casa". 

En aquest punt de la discussió, s'hi ha afegit la diputada de la CUP Mireia Boya demanant "menys soroll" per a no "despistar" aquells que estan negociant. En un aclariment posterior, explica que el primer missatge va dirigit a "mòmies que surten de papereres" -en una crítica implícita a les paraules d'ahir d'Artur Mas contra la CUP- i a aquells que "volen deixar-nos a casa", en referència a l'expressió de Tardà.