El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha acusat el president espanyol Pedro Sánchez de tenir "por" i de restar "atemorit" de la dreta, després que la cambra baixa hagi tombat els pressupostos generals de l'Estat, aquest dimecres al migdia, amb els vots dels partits independentistes.

En un contacte amb la premsa després del ple, Tardà ha criticat que Sánchez hagi pagat ERC amb "una moneda falsa", tenint en compte que els republicans van donar-li suport "a canvi de res" durant la moció de censura contra Mariano Rajoy. A més, Tardà ha lamentat "l'oportunitat perduda" amb els comptes i ha instat l'executiu espanyol a tornar al diàleg amb la Generalitat.

Tardà ha dit que és "molt lamentable" que el PSOE hagi "arriat banderes" i no hagi seguit amb la via del diàleg i la negociació per les pressions de la dreta espanyola: "Han tingut por, s'han atemorit", ha denunciat el portaveu d'Esquerra al Congrés. En aquest sentit, Tardà ha insistit que caldrà tornar al diàleg "tard o d'hora" per trobar una solució "democràtica" al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

Sánchez ha marxat a la Moncloa de seguida que ha acabat la votació del Congrés, on seguirà amb la seva agenda, segons fonts de la secretaria de comunicació. Tot apunta que divendres reunirà el Consell de Ministres, on exposarà un possible escenari de convocatòria electoral, que podria ser el 28 d'abril.