L'exdiputat d'ERC Joan Tardà ha acusat el politòleg Ramón Cotarelo de perdre el món de vista per unes declaracions que ha fet sobre el líder dels republicans, Oriol Junqueras

Cotarelo havia qualificat anteriorment Junqueras del "pitjor i més hipòcrita enemic de la independència" quan aquest va anunciar que es presentaria com a candidat d'ERC a les eleccions del 10-N. "Ha saltat com un conill a presentar-se abans que algú pugui parlar de llista unitària", ha criticat Cotarelo.

El president d'ERC es va oferir per encapçalar la llista d'ERC al Congrés a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. En una carta dirigida a la militància, Junqueras també va assegurar que l'exconseller en presó preventiva Raül Romeva també vol repetir com a cap de llista al Senat.

En la carta, Junqueras afirma que "l'arrogància, la irresponsabilitat i, sobretot, la immaduresa democràtica del sistema polític espanyol porten cap a aquesta repetició electoral". I referma l'aposta d'ERC per, malgrat la repressió, allargar la mà al diàleg. "Sabem que és necessari trobar una sortida democràtica al conflicte entre l’Estat i Catalunya que doni resposta als nostres objectius legítims", argumenta Junqueras.