Les paraules del president palestí Mahmud Abbas de suport a la unitat d'Espanya, després de reunir-se a Madrid amb el rei Felip VI, no han agradat a Joan Tardà. El portaveu d'Esquerra Rebublicana al Congrés de Diputats li ha enviat aquest dimarts una carta, on "lamenta profundament el seu recent comunicat de desconsideració cap a la voluntat democràtica del poble català". És per això que li demana que "reconsideri" el seu posicionament.

"Els instem que reconsiderin les seves paraules i facin prevaler en els seus interessos la lluita pels drets humans i les llibertats legítimes de tots els pobles oprimits", escriu Joan Tardà, que acaba la missiva reivindicant la "fraternitat entre els pobles palestí i català".

En el document, el cap de files d'ERC a Madrid reitera el "ple compromís i solidaritat activa" amb Palestina del seu grup parlamentari i recorda la "històrica solidaritat de la ciutadania en la seva àrdua lluita" per assolir l'autodeterminació. "Els republicans i independentistes catalans sempre hem fet honor al seu ple compromís amb els drets humans, amb la fraternitat dels pobles i amb la llibertat de tots els pobles oprimits del món en la seva defensa de les llibertats individuals i col·lectives", sosté Tardà.