Els Mossos d'Esquadra han instal·lat les tanques de seguretat amb motiu de la visita del rei Felip VI i la família reial espanyola per als Premis Princesa de Girona. És la segona vegada que es fan servir. La primera va ser a la plaça Sant Jaume per protegir l'entrada del Palau de la Generalitat durant una de les concentracions que s'han fet aquests darrers dies. També les van posar ahir a la nit ja per impedir el pas de la concentració de davant l'hotel Juan Carlos I.

És una de les novetats de la policia catalana que es van preveure de fer servir en les concentracions postsentència. Tenen com a objectiu contenir la massa i aguantar els moments de tensió en concentracions on acaben acarats mossos i manifestants. Fan 1,50 m d'alçària, tenen una plataforma que trepitgen els manifestants i fa impossible que es pugui aixecar. A més, disposen de portes perquè els agents puguin sortir i entrar del tancat sense fer tota la volta.

Tanques Mossos premis Rei Barcelona - Marta Lasalas

Les tanques estan tancant el cordó de seguretat a l'avinguda Diagonal a l'altura del carrer González Tablas.

Són tanques de lloguer que els Mossos fa mesos que estudien per fer servir i per això només es poden instal·lar si s'ha previst el seu ús amb antelació.

Els responsables dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra van anunciar aquesta nova eina, juntament amb el gas pebre, com a nou material de la Brimo. El fet que aquestes tanques tinguin una plataforma al davant, destinada que a sobre s'hi posin els manifestants, impedeix que les puguin agafar i llançar contra la policia.