'Tot sembla impossible fins que es fa. 1 d'octubre establiment tancat'. Amb aquest text i la imatge d'una urna del referèndum amb el logotip de la Generalitat, uns 220 establiments associats a Vic Comerç penjaran el cartell de tancament el proper 1 d'octubre.

D'aquesta manera, una majoria de comerciants vigatans celebraran el primer aniversari dels fets de l'1 d'octubre, "en record a la dignitat d'un poble". El president de Vic Comerç, Toni Brachs, ha explicat que davant la inquietud d'alguns dels associats, l'entitat va decidir fer un sondeig per saber si dilluns els botiguers tancarien o obririen.

Dels 280 comerços que van respondre (el 80% del total), un 82% es va manifestar favorable al tancament. En la mateixa línia, Vic Comerç també va preguntar sobre l'obertura del proper 12 d'octubre, festiu d'obertura comercial, i la majoria dels associats van respondre amb la seva intenció d'obrir.

El president de Vic Comerç, Toni Brachs, ha volgut deixar clar que tot i que l'associació dona suport al tancament i farà arribar cartells informatius a aquells que hagin escollit tancar, respecta igualment la decisió d'aquells que volen treballar, "com no podria ser d'una altra manera".