L'activista independentista confinada a Viladecans, Tamara Carrasco, ha intervingut també al congrés fundacional de la Crida aquest dissabte a través d'una videoconferència que ha compartit amb Carles Puigdemont des de Waterloo. "Sempre que sigui en defensa dels drets civils i la llibertat de les persones ens trobarem al camí i quan vostè torni a casa seva, president, també em tindrà al seu costat", ha assegurat l'activista.

Tamara ha explicat que encara no pot sortir de Viladecans pero que, "per estima personal al president Puigdemont" volia intervenir a l'acte per desitjar "sort i encert" a aquest projecte.

"Hi ha moltes maneres de fer política no només a les institucions sinó també al carrer. Sempre ens trobarem al camí, defensant la república amb els valors que nosaltres volem, la República on no hi torni a haver una Tamara i un Adri. La repressió no ve d'ara. Fa molts anys que patim la repressió de l'Estat espanyol", ha denunciat.

El president ha recordat la conversa que va mantenir amb Tamara Carrasco des de Berlín, quan esperava la decisió del tribunal de Schleswig Holstein sobre la seva extradició, i que va voler expressar-li solidaritat i afecte pel confinament que pateix. Puigdemont ha agraït que aquesta solidaritat li ha estat retornada amb escreix. "Em sento honorat que una persona com tu, que treballa des de baix, que no fa exclusió de res, per mi és un honor poder-te comptar entre les persones entre les quals sento afecte", ha confessat.

Puigdemont ha denunciat que amb la repressió que pateix Tamara i l'Adri Carrasco l'Estat vol "atemorir ciutadans compromesos perquè no els agrada una societat compromesa, dissuadir la dissidència política, criminalitzar el compromís polític dels ciutadans".

"El teu patiment, la injustícia de la qual ets víctima no és més que un intent de mostrar-nos fins a on és capaç d'arribar aquest estat, que no té ànima. Si és capaç d'una persona innocent, pacífica i demòcrata intimidar-te d'aquesta manera, ens intenten atemorir i demostrar que l'estat aquest no té límits" ,ha denunciat.

"Deixam expressar-te des de Waterloo amb un fred que pela a fora tot el meu escalf i agraïment i afecte, gràcies Tamara", ha reblat Puigdemont.

L'activista ha replicat que l'Estat no ha aconseguit fer-la callar. "Ens coneixen ben poc als catalanas el cabuts que arribem a ser. En quan m'entreguin les cautelars tornaré al carrer a primera línia. M'han fet més forta, espero que ens puguem veure ben aviat", ha conclòs Carrasco.