La secció segona de l'Audiència de Barcelona ha acordat mantenir al jutjat d'instrucció 24 de la capital catalana la causa per presumptes desordres públics que se segueix contra la CDR Tamara Carrasco i rebutja que la investigui un jutjat de Gavà.

En una interlocutòria l'Audiència resol així la qüestió de competència plantejada pel jutjat barceloní després que el de Gavà s'oposés a rebre la causa.

El jutjat d'instrucció 24 de Barcelona es va inhibir a favor del de Gavà al gener perquè l'indici contra ella era un àudio difós a les xarxes socials en què suposadament cridava a fer talls de carreteres el 26 i 27 de març de 2018, però va indicar que no hi havia dades que relacionessin el missatge amb Barcelona, per la qual cosa va enviar les actuacions als jutjats que corresponien al seu domicili, a Viladecans.

 

L'Audiència considera que la inhibició en favor del jutjat d'instrucció 1 de Gavà està mancada de base i subratlla que no consta que Instrucció 24 "hagués dut a terme la més mínima diligència d'investigació" per aclarir des d'on es va distribuir el missatge d'àudio, ja que ni la va citar a declarar, segons recorda el tribunal.

El cas va arribar als jutjats degans provincials de Catalunya des del Jutjat Central d'Instrucció 6 de l'Audiència Nacional, que es va inhibir el novembre del 2018 quan va rebutjar investigar Tamara i Adrià Carrasco —el cas és en altres jutjats— per un suposat delicte de terrorisme.