L'activista i membre dels CDR Tamara Carrasco ha ofert aquest dijous la primera roda de premsa pública després que aquest dimarts la jutgessa decidís aixecar-li el confinament de Viladecans, que la mantenia a la població sense poder sortir des de feia més d'un any.

En la roda de premsa, Carrasco ha comparegut acompanyada del seu advocat, Benet Salellas, qui ha comparat el cas de Jordi Cuixart i el de Tamara Carrasco després del dictamen del grup de treball l'ONU, ja que tots dos són membres de la societat civil. A més, ha assegurat que lluitaran per aconseguir la lliure absolució de Carrasco, perquè consideren que és innocent i que no va incitar ni cometre cap delicte.

Alhora, Salellas, que també és un dels advocats de Jordi Cuixart al Suprem, ha recordat que a partir d'ara la Tamara només podrà ser jutjada per incitació a la comissió de desordres públics. Aquest delicte va ser introduït al codi penal l'any 2015 en la reforma del PP, que, segons Salellas, buscava endurir els delictes.

Per la seva part, Carrasco ha recordat que encara li queda "un llarg camí" per aconseguir l'absolució completa i que "un suposat estat de dret" no pot vulnerar drets bàsics com la llibertat d'expressió i manifestació o la dissidència política i que seguirà lluitant per defensar-los "perquè són els de tots, pensin o no com jo".

A més, Carrasco s'ha mostrat agraïda pel suport de la gent, i ha assegurat que ella va ser un "cap de turc per eliminar la dissidència política" a Catalunya per part de l'Estat. Al mateix temps, ha demanat que es respecti la seva vida privada i intimitat i ha assegurat que "recuperarà el temps perdut".